Eladó James Bond autója
Eladó James Bond autója

Eladó James Bond autója

Eladó James Bond autója

Eladó James Bond autója
Eladó James Bond autója 10
Jól látszanak az irányjelzők mögül előbujó fegyvercsövek és a jobb oldalt kilöködő lökhárító ütköző is
Eladó James Bond autója 12
Eladó James Bond autója 13
Eladó James Bond autója 14
Fotó megosztása:
Jövő januárban elárverezik az egyik 1964-es Aston Martin D5-öst, amely szerepelt a Goldfinger és Thunderball (Tűzgolyó) című filmek forgatásán. Aki szeretné megszerezni a DB5/2008/R alvázszámú járművet, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, miután az aukciósház szerint 1,5-2,5 millió dollár (320-530 millió forint) közötti áron kel majd el a jármű.

[bekkep]Eredetileg négy DB5-öst használtak a Sean Connery főszereplésével készült filmek forgatásához, az eladó jármű egy ezek közül. A vevők nem “csak” egy működő autót kapnak, hanem hozzájutnak az összes James Bondnak készített védelmi és támadó fegyverhez is.

Az autót forgatható rendszámtáblával szállítják, az YRE 186H mellett a 007JB és a JB007 is a vezető rendelkezésére áll.

Megtalálható az autóban a lámpák mögé bújtatott, 30-as kaliberű Browning is, persze csak látványelemként. De a lángszóró, a kilökődő lökhárító “babák”, az üldözők elé olajat, illetve szegeket szóró rendszerek működőképesek.

[bekkep]Az ellenség gumijai a felnikbe épített vágóeszközökkel semmisíthetőek meg, a kocsiban telefon és radar is van. Az egyetlen dolog, amit kicseréltek a kocsiban, az a jobb első ülés. Az eredeti katapult ülés helyén hagyományos ülés van.

Az 1497 kilogrammos DB5-ösben 3998 köbcentis hathengeres motor van. A 244 lóerős jármű nyolc másodperc alatt gyorsult 100-ra, a végsebessége 225 km/óra volt 1964-ben.

A DB 5-ös fegyverzetéről itt tudhat meg többet.