Eladó James Bond autója

Jövő januárban elárverezik az egyik 1964-es Aston Martin D5-öst, amely szerepelt a Goldfinger és Thunderball (Tűzgolyó) című filmek forgatásán. Aki szeretné megszerezni a DB5/2008/R alvázszámú járművet, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, miután az aukciósház szerint 1,5-2,5 millió dollár (320-530 millió forint) közötti áron kel majd el a jármű.

[bekkep]Eredetileg négy DB5-öst használtak a Sean Connery főszereplésével készült filmek forgatásához, az eladó jármű egy ezek közül. A vevők nem “csak” egy működő autót kapnak, hanem hozzájutnak az összes James Bondnak készített védelmi és támadó fegyverhez is.

Az autót forgatható rendszámtáblával szállítják, az YRE 186H mellett a 007JB és a JB007 is a vezető rendelkezésére áll.

Megtalálható az autóban a lámpák mögé bújtatott, 30-as kaliberű Browning is, persze csak látványelemként. De a lángszóró, a kilökődő lökhárító “babák”, az üldözők elé olajat, illetve szegeket szóró rendszerek működőképesek.

[bekkep]Az ellenség gumijai a felnikbe épített vágóeszközökkel semmisíthetőek meg, a kocsiban telefon és radar is van. Az egyetlen dolog, amit kicseréltek a kocsiban, az a jobb első ülés. Az eredeti katapult ülés helyén hagyományos ülés van.

Az 1497 kilogrammos DB5-ösben 3998 köbcentis hathengeres motor van. A 244 lóerős jármű nyolc másodperc alatt gyorsult 100-ra, a végsebessége 225 km/óra volt 1964-ben.

A DB 5-ös fegyverzetéről itt tudhat meg többet.