Csúcskategóriás téli gumi a Dunloptól
Csúcskategóriás téli gumi a Dunloptól

Csúcskategóriás téli gumi a Dunloptól

Csúcskategóriás téli gumi a Dunloptól

Csúcskategóriás téli gumi a Dunloptól
Háromféle mintaelem is látható az abroncson, ami jót teszt a gumi sokoldalúságának
Ha Talmácsi Gábor a Hondával jövőre ismét az első 3-ban végez, akkor a Moto GP 250-es géposztályában folytathatja
Fotó megosztása:
[bekkep]A Dunlop új téli gumija, az SP Winter Sport 3D folyamatosan előkelő helyen végez a nagy gumitesztekben. Nemcsak a német szaksajtó, de az ADAC, vagy a svájci autóklub, a TCS is elismerően nyilatkozott a 3D-ről.

Az SP Winter Sport 3D kiemelkedően jól teljesített havas útviszonyok között, de nedves, vagy száraz útviszonyok között is a jó teljesítményt nyújt.

A jó szereplés titka az abroncs új összetétele és az a sajátoság, hogy a gumi mintázatán háromféle mintaelem is szerepel, javítva ezzel az adottságokat különféle körülmények között. A Dunlop főként a sportosabb autókra ajánlja új gumiabroncsát, de 15 colos méretben is jó eredményeket produkál.

Házon belül gyártják az SP Winter Sport 3D legnagyobb konkurensét is, a Goodyear Ultra Grip 7-est, amit inkább a családi autókra és a nyugodtabb vezetőknek fejlesztett ki a gyártó.

Talmácsi Gábor véleménye

[bekkep] Talmácsi Gábor, aki maga is Dunlop gumit használt idén a KTM csapatban, rendkívül elismerően nyilatkozott az utcai abroncsokról. Tapasztalatai szerint az utcai motor- és autóabroncsok már nagyon megközelítették a versenyabroncsok szintjét, egy versenypályán minimális, mindössze 3-4 másodperces különbség van közöttük körönként.

Talma a következő két évben a Honda színeiben indul, első számú versenyzőként a 125-ös géposztályban. Amennyiben az első évben az első három hely valamelyikén végez, automatikusan a 250-esek között versenyezhet a 2007-es szezonban.