A nép akaratából: Z4 M Coupé
A nép akaratából: Z4 M Coupé

A nép akaratából: Z4 M Coupé

A nép akaratából: Z4 M Coupé

A nép akaratából: Z4 M Coupé
Hosszú orr és masszív far, a BMW Coupéja a klasszikus sportkocsikat idézi
343 lóerős soros hathengeres motorral is piacra dobják a Z4 Coupét
Kevesebb, mint öt másodperc is elég lesz az M változatnak, hogy százzal száguldjon
A nép akaratából: Z4 M Coupé 15
A nép akaratából: Z4 M Coupé 16
A nép akaratából: Z4 M Coupé 17
A nép akaratából: Z4 M Coupé 18
Fotó megosztása:
Két hónappal ezelőtt a Frankfurti Autószalonon mutatta be a BMW a Z4 roadster alapjaira épített Coupét. A tanulmányautó megmozgatta az emberek fantáziáját sokan szerettek volna már másnap rendelni belőle. Az érdeklődés hatására a bajor gyártó döntött, sorozatgyártásba kerül az autó.

[bekkep]A klasszikus arányú modellt már 2006 Juniusában birtokba vehetik az első szerencsések. Kezdetben a háromliteres, 265 lóerős soros hathengeres motort építik Z4 Coupéba.

Az orrmotoros, hátsókerék-hajtású kocsi 5,7 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, és a beépített elektronikus korlátozás miatt viszont maximum 250-nel tud hasítani.

Miután a BMW mérnökei már elkészítették a Z4 M-et, adottak voltak a feltételek, hogy a csúcsmotor a kupéba is bekerülhessen. Ezért hat hónap múlva a 343 lóerős M Coupét is megvehetik a tehetős vevők.

[bekkep]Egyelőre pontos adatok nincsenek róla, hogy mire is képes az M3-asból származó 3,2-es ebben a kasztniban, de várhatóan 4,8 másodperc elég lesz, hogy elérje a 100-as tempót. A korlátozás miatt a végsebessége biztosan 250 km/óra.

A kocsi ereje hatsebességes manuális váltón és önzáró differenciálművön át jut a kerekekhez, amik mögött várhatóan kerámia-kompozit féktárcsák lesznek. Persze nem hiányoznak majd az egyedi spoilerek sem.