E-petrol néven mutatták be azt az üzemeltetést felügyelő rendszert, amely érzékelői segítségével képes nyomon követni az üzemanyag útját már a tanksapka eltávolításától kezdve.

Az eszközt forgalmazó cég a MOL Rt-vel kötött megállapodást, így a rendszer a társaság kijelölt kútjainál való tankolás esetén képes információt eltárolni. Jelenleg 60 kútnál működik már a felügyeleti rendszer, de a tervek szerint a hálózatot 2006 közepére 200-250 töltőállomásra terjesztik ki.

Az e-petrol rendszer a járműegység, a töltőállomáson elhelyezett kútegység, valamint a központ között kommunikál. A rendszer akár 16 különböző érzékelőn keresztül figyel, így a tanksapka levételétől kezdve a tankolt üzemanyag típusáig, a tankolások között eltelt időig minden adat rögzítésre kerül, GPS segítségével pedig a jármű útvonala is pontosan nyomon követhető.

Külföldi tapasztalatok alapján az üzemanyagköltség akár 40 százalékkal is csökkenhet egyes cégeknél a rendszer használatának segítségével. A beszerelés fél óráig tart, a rendszer költsége 2200 – 3000 forint + ÁFA között mozog havonta, ami a bérleti díjból áll.