Hummerrel a Dakarra
Hummerrel a Dakarra

Hummerrel a Dakarra

Hummerrel a Dakarra

Hummerrel a Dakarra
Hummerrel a Dakarra 9
Hummerrel a Dakarra 10
Hummerrel a Dakarra 11
Hummerrel a Dakarra 12
Fotó megosztása:
A Las Vegas-i Sema Show-n bemutatták az amerikai versenyző Robby Gordon új autóját. A Nascar-ban, CART-ban és IRL-ben is jeleskedő versenyző a 2005-ös Dakaron még a Volkswagen csapatot erősítette.

[bekkep]Nem kisebbítendő a pilóta érdemeit, de valószínűleg a Touareg amerikai eladási miatt került a csapatba, ahol két szakaszgyőzelemmel bizonyított. A verseny elején vezetett is az összetettben, de később visszacsúszott, és 12-ként zárt első Dakarján.

2006-ban már az amerikai csapat a Team Dakar USA pilótájaként vág neki a Lisszabon-Dakar közötti majd 10 000 kilométeres távnak. A csapatot az amerikaiak terepjárója a Hummer támogatja. Ám nem a katonai célokra fejlesztett H1-gyel állnak rajthoz, hanem egy H3-as karosszériájú géppel.

A szponzoráció ugyanis egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a Hummer névnek nagyobb ismertséget szerezzenek Európában is.

Bár a külseje nagyon hasonló az utcai H3-ashoz, a Hummer versenyautó, a többi csúcskategóriás versenyautóhoz hasonlóan csővázas szerkezet rejlik alatta. A teljesítményről sorozatgyártású V8-as General Motors blokk gondoskodik a négykerék-hajtású versenyautóban.