Látványban már széria 1

Látványban már széria

Frankfurtban a Nemzetközi Autószalonon mutatkozott be a Mercedes Vision R 63 AMG, amely nem csak az új R-osztályra, de az AMG új sportmotorjára is felhívta a figyelmet.

[bekkep]Egyelőre még nem kapható az Amerikában készülő szabadidőautó az 510 lóerős 6,3-as V8-assal, de a jövőben az is megvalósul. A vevőknek addig be kell érniük a látvány nyújtotta adrenalin többlettel, mert a napokban elkészült az AMG sorozatgyártású optikai csomagja.

Ahogy a többi stuttgarti járműnél itt is a mélyrehúzott első lökhárítókon van a hangsúly, melyeket méretes levegőnyílások tesznek izgalmassá. Ezekben, eltérően a hagyományos változatoktól, krómgyűrűs, kerek ködlámpák díszelegnek.

Hátul diffúzort mintáz az új ütköző, az izmosságot itt a méretes fekete betét beiktatásával érték el. Bár a hangzásban csekély jelentőségük van, a két ovális kipufogóvég feldobja a fart.

[bekkep]Ám a műanyag kiegészítők együttesen sem érnek annyit, mint a 8,5×19 colos könnyűfém felnik. Ezekkel válik igazán ütőssé az R-osztály.
A klasszikus ötküllős tárcsákat 255/50-es abroncsokkal szerelik. Persze nem csak jól mutatnak, de jelentősen javítanak az autó irányíthatóságán is.

Az AMG kiegészítők mindkét karosszériaváltozathoz, rövidebb és hosszabb tengelytávval is megvásárolhatók. Mindamellett nem csak a dízelváltozat R 320 CDI-hez, de a benzinmotoros R350 és R500 modellekhez is kapható.