Touareggel a világ körül
Touareggel a világ körül

Touareggel a világ körül

Touareggel a világ körül

Touareggel a világ körül
Touareggel a világ körül 16
Nem kísérték szervizkocsik a résztvevőket, minden felmerülő problémát önerőből kellett megoldaniuk
Touareggel a világ körül 18
Touareggel a világ körül 19
Touareggel a világ körül 20
Touareggel a világ körül 21
Touareggel a világ körül 22
Touareggel a világ körül 23
Touareggel a világ körül 24
Touareggel a világ körül 25
Touareggel a világ körül 26
Fotó megosztása:
[bekkep]Összesen 76.451 kilométert tett meg a Föld hat kontinensén a hat 174 lóerős VW Touareg R5 TDI-ből álló konvoj. A rajthoz álló járművek mindegyike szériagyártású volt, nem végeztek rajtuk semmiféle különleges átalakítást, mégis gond nélkül teljesítették a 26 állam területén keresztülvezető utat.

Maga a túraötlet a VW marketingeseink fejében fogant meg, az utat azoknak szánták, akik nem riadnak vissza a nagyobb kihívásoktól és egy életre szóló, a világ legvadregényesebb tájait érintő utazásra vágynak.

A 13 hosszabb-rövidebb szakaszból álló túrán szakaszonként váltották egymást a hat vendégből, két újságíróból és két profi sofőrből álló csapatok. Útközben a konvoj teljesen önálló volt, hiszen nem kisérték őket különleges felszerelésekkel megrakott szervizkocsik. A csapatoknak, minden felmerülő különleges helyzetet, problémát önállóan kellet megoldaniuk.

[bekkep]Útjuk során a résztvevők Dél-Amerikában az Amazonas mentén áthatolhatatlannak tűnő esőerdőben, Bolíviában 5600 méteres magasságban, Afrikában, a Szaharában embert és gépet próbáló hőségben autózhattak. Megcsodálhatták Kína és Mongólia kietlen pusztaságait, jártak az Ausztrál kontinensen, de az Andok, Tűzföld, Patagónia és a legendás Selyemút is bekerült a Touaregek útinaplójába.

Az utazást a Dakarból Wolfsburgig tartó szakasz zárta le, ahová október végén érkeztek a résztvevők.