Ferrarik a jövőből 1

Ferrarik a jövőből

[bekkep]Pályázatot írt ki a Ferrari, amelyben a formatervezőknek a maranello-i gyár következő modelljét kellett megálmodniuk. Készültek futurisztikus, de valóságközeli megoldások is.

A húsz kiválasztott művet – amelyek a világ négy leghíresebb dizájner-iskolájából Detroitból, Coventryből, Torinóból illetve Tokióból érkeztek, – a Ferrari és a Pininfarina technikai vezetőiből álló zsűri bírálta el.

Az 1:4 méretarányú modellek elkészítése során a diákok kipróbálhatták tudásukat mind a külső, mind a belső formatervezés terén. Friss stíluselemek használata közben a funkcionalitást sem téveszthették szem elől a pályázók, miközben új alternatívákat kerestek a középmotoros nyolchengeres és az orrmotoros V12-es erőforrásokkal felszerelt autók formatervére.

[bekkep]A maranellói gyár Közösen rendezte a versenyt a Pininfarinával és az Alcoa – aki az alumínium vázat szállítja a Ferrarinak – is segítséget nyújtott a megrendezésben.

Mind a négy későbbi nyertes, akiknek személyét a november 18-i díjátadó ünnepségen fogják ismertetni, kivételes lehetőséget nyer arra, hogy az iskolában tanultakat a Ferrarinál, vagy a Pininfarinánál a gyakorlatban is kipróbálja.
Ezeken felül az a szerencsés aki az Alcoa különdíját is elnyeri, annak modelltervének másolatát alumíniumból el is készíti a gyár.