Hummer ellenfél a Fiattól
Hummer ellenfél a Fiattól

Hummer ellenfél a Fiattól

Hummer ellenfél a Fiattól

Hummer ellenfél a Fiattól
Hummer ellenfél a Fiattól 10
Közel félméteres hasmagasságával, a legtöbb terepen jól boldogul az olasz terepjáró
Hummer ellenfél a Fiattól 12
/Iveco/MLVkatonai_terepjaro//FCLV_4.jpg
/Iveco/MLVkatonai_terepjaro//FCLV_1.jpg
Fotó megosztása:
Nyilván a Hummer inspirálta az olasz mérnököket, amikor papírra vetették a terepjáró terveit. Az Iveco alapokra épült autót főként stratégiai, taktikai és békefenntartó felhasználásra tervezték. V-alakú alvázborításával és az ülések elrendezésével, valamint a kerékjáratok kabintól történő teljes elszigetelésével magas szintű védelmet nyújt a taposó- és a tankelhárító aknákkal szemben is.

Szintén a biztonság érdekében, háromrétegű szendvicsszerkezetű anyagokból készül az autó alján található energiaelnyelő borítás és nem építettek nagy, nehéz alkatrészeket sem az utastér alá.

Gondoltak a mérnökök a terepen száguldozó utasok kényelmére is, a felfüggesztett ülések nincsenek közvetlenül a padlólemezhez rögzítve, így nem továbbítják a rázkódást. A kipufogócsövek és hangtompítók is a nagyszilárdságú, C-alakú elemekből álló alvázban futnak és a turbófeltöltő is a motor alá került, hogy a hősugárzást a lehető legkisebbre csökkentsék.

Metálfény, alufelni és gyári hifi helyett érdemesebb az éjjellátó berendezést, vagy az autó külsejére plusz páncélozást választani extraként. A navigációs rendszer napjainkban a legtöbb hadseregben a szériafelszerelés részét képezi.

Két különböző tengelytávval rendelhető az Iveco MLV, a nagyobb 3500 mm, míg a rövidebb változat 3200 milliméter hosszú. Az erőről 3.0 literes, változó geometriájú turbóval felszerelt Iveco F1C jelű dízelmotor gondoskodik, 186 lóerőt és 456 Nm-es nyomatékot szolgáltatva.

A kerekekig hatsebességes automatikus váltó továbbítja a nyomatékot, de hamarosan rendelhető lesz a jármű ötsebességes kézi váltóval is. Maximális sebessége 130 km/óra és legfeljebb 500 kilométert lehet vele megtenni egyetlen tank üzemanyaggal. 473 mm-es hasmagassága lehetővé teszi, hogy közel félméteres akadályokon is gond nélkül átverekedje magát.

A 2050 milliméter széles, maximum 6,5 tonnás autó a legtöbb katonai légijárműbe könnyedén befér. Légkondicionált kabin, megerősített ülések, biztonsági rácsok és elcsúsztatható, robbanásálló üvegek óvják az utasok életét, mostoha körülmények között is.

Hétvégi, rövid csetepatékhoz kétüléses, kétajtós változat is kapható, sajnos egyelőre csak katonai megrendelők részére.