Idén az Allianz Hungária már nemcsak a casco-val rendelkező kötelezős ügyfeleinek előlegezi meg a javítási költséget, ha vétlenül keverednek ütközésbe. Ennek feltétele egy 3000 forintos kiegészítő biztosítás megkötése, az Allainz-nál meglévő vagy idén kötendő kötelező felelősségbiztosítás mellé.

Lényeges előnye az Aktív kárrendezés Plusz nevű szolgáltatásnak, hogy a javítási költséget nem az ügyfélnek kell állnia, majd azt a károkozó biztosítóján behajtania. Mindezt az Allianz alkalmazottai intézik a több mint 800 szerződött szervizpartnerrel és a vétkes fél felelősségbiztosítójával. A biztosítótársaság adatai szerint idén az átlagos javítási költség meghaladta a 300 000 forintot.

A tavaly bevezetett Aktív kárrendezés még csak azoknak nyújtotta ezt a szolgáltatást, akik casco-ra és kötelező biztosításra is az Allianz Hungáriával szerződtek. A kárrendezésnek ezt a készpénzmentes módját csak a személyi sérüléssel nem járó ütközések vétlen károsultjai vehetik igénybe, amennyiben tisztázott a felelősség a balesetért.

Az idei évben a Magyar Autóklub (MAK) 48 műszaki bázisán és 12 turisztikai irodájában értékesíti az Allainz kötelező biztosításokat. A biztosító és a MAK egyéb kedvezményeket kínál a több éve bonus 10 fokozatú ügyfeleknek, például ingyenes téli átvizsgálást vagy egy éves assistance szolgáltatást.