Talmácsi Gábor jövőre minden bizonnyal a Honda színeiben versenyez majd, erről az MTV sportműsorában beszélt a magyar motoros. Mindezt menedzsere, Stefano Favaro is megerősítette tgnap:

[bekkep]”Ma kellett volna leadni a nevezéseket a jövő évi sorozatra, s Gáborral kapcsolatban a KTM ezt nem tette meg, ezért megállapodtunk a Honda gyári csapatával, hogy Talmácsi jövőre náluk versenyez, a 125 kcm-esek között. Gábor lesz az első számú pilóta a csapatnál, mellette az olasz Lorenzo Baroni fog szerepelni.”

Az olasz üzletember azonban még nem vette száz százalékra a szakítást a KTM-mel, végső döntés szombatra várható, de Talma nagy valószínűséggel a japán csapatnál folytatja. “Folyamatosan tárgyalok a Honda vezetőivel a feltételekről, a végleges szerződés a jövő hét közepén készülhet el és kerülhet aláírásra.”

A mai nap azonban a KTM csapat is reagált a hírre a magyar importőrön keresztül. Harald Bartol csapatvezető és Kurt Nicoll sportigazgató közleményében elmondta: “A jelenlegi helyzet alapján Talmácsi Gáborral képzeljük el a jövőt.”

A közleményben kifejtik, hogy a jövő évi szerződés megkötéséről a felek – közös megállapodás alapján – legkorábban csak az utolsó, valenciai futam után döntenek. Sőt magyarázatot adnak Favaro felvetésére is, azaz a jövő évi nevezések leadásának határideje még nem érkezett el, csak a már leszerződött versenyzők nevezését adták le a csapatok.