Kész az új Focus WRC

Háromnapos tesztnek vetette alá a Ford ralicsapatának szállítója, az M-Sport a 2006-os Ford Focus WRC-t. Az autóval a csapat Dovenby Hall-i bázisához közeli erdőkben csapattak. Az autót az angol bajnok Mark Higgins vezette, aki a három nap alatt mintegy 500 kilométert autózott nagyobb problémák nélkül.

[bekkep]A csapat így a korábbi terveknek megfelelően két autót elküld Ausztráliába, ahol november 10-13. között Toni Gardemeister és Roman Kresta is harcba száll velük a Rali Világbajnokság utolsó futamán.

“Mindenki keményen dolgozott a Ford TeamRS-ben és az M-Sportnál, hogy az autó elkészüljön az ausztrál futamra, és most kíváncsian várjuk milyen lesz verseny közben.” – mondta Jost Capito, a Ford TeamRS igazgatója, majd hozzáfűzte: “De nem győzni megyünk Ausztráliába, azt szeretnénk látni, miként viselkedik az autó forróságban és valódi versenykörülmények között, mielőtt élesben bevetnénk jövőre a Monte-Carlo Ralin.”

A képek tanulsága szerint az autó karosszériája átalakult a tavaly novemberben bemutatott első modell óta. Mások a sárvédő-szélesítések és más az első kötény is. Az alapok azonban maradtak – 2 literes, 4 hengeres turbómotor 300 lóerővel és mintegy 600 Nm-rel, ehhez hatsebességes szekvenciális váltó és összkerék-hajtás kapcsolódik.