Kisebb tömeg, nagyobb erő

Jövő év júliusától a könnyebb és erősebb MINI-ről szőtt álom valósággá válhat a 218 lóerős MINI Cooper S Works GP formájában. Mindössze kétezer darabot készítenek majd a szériánál negyven kilóval könnyebb autóból.

Az autók nagyjából 20 százaléka az Egyesült Királyság piacán találhat majd gazdára, a maradék 1600 darabon a világ más tájain lakó MINI rajongók osztozhatnak.

A John Cooper Works GP Kit-tel felszerelt MINI S különleges fényezéssel és extra biztonsági felszereléssel kerül a kereskedőkhöz. Csupán egyetlen, szürkéskék színben rendelhető majd az autó, a tető ezüst, a tükrök pedig chili-piros fényezést kaptak.

A súlycsökkentést a karosszéria módosításával és az utastér anyagainak, üléseinek könnyebbre cserélésével érték el, valamint alumíniumból készülnek a hátsó futómű egyes elemei is, amivel további kilogrammokat tudtak lefaragni az önsúlyból. Recaro sportülés, CD-lejátszó, multifunkciós kormánykerék és légkondicionáló berendezés is alapáron jár a különleges MINI-be.

Módosított töltőlevegő-hűtő került a motortérbe, amivel nyolc lóerővel többet teljesít az 1.6 literes, kompresszoros motor, mint a korábbi gyári tuningcsomaggal felszerelt változat.

Vörösre lakkozott féknyergek gondoskodnak a biztonságos megállásról, amelyek a könnyített, 18 colos keréktárcsák mögött látszanak. Nem maradt változatlan az első-hátsó kötény sem, hátra pedig szárny alakú légterelő került a nagyobb leszorítóerő érdekében.