Vége a legszebb luxus Mercedesnek! 1

Vége a legszebb luxus Mercedesnek!

Alig néhány hetet kell már csak az új S-osztályra várni, amiről a hivatalos adatok és képek szabadon hozzáférhetők. Az új S-osztály sok technikai újítást vonultat majd fel, viszont a fotók alapján bájából sokat veszít, ami nem feltétlenül jelent hátrányt.

Az új S-osztály megszületése sajnos együtt jár a régi elmúlásával. Július 20-án szerelték össze az utolsó W220-as S-osztályt, egy S430 4Maticot. Az autót Amerikába szállítják a sindelfingeni gyárból. Ezzel véget ért a világ legkeresettebb luxusautójának gyártása, amiből több mint 500 ezer darab készült el 1998 óta.

A S-osztály 1965-ben született meg, amióta több mint 2,7 millió darab készült belőle a különböző generációkból. A most leköszönő S-osztály folyamatosan az eladási lista élén járt a luxusautók között, bár most először Németországban a hetes BMW mögé szorult. Ennek ellenére a luxus kategória eladásainak 30 százalékát adja világszinten ez a Mercedes.

Az utódot a szeptember 12-én Frankfurtban mutatják be hivatalosan, és még ősszel megkezdődik a forgalmazása. Akár elődje, az új S-osztály is vezető szerepet kíván betölteni a kategóriában, az eladások, a biztonság és kényelem területén egyaránt.