A Red Bull KTM csapat magyar versenyzője a hetedik helyről vágott neki az Angol Nagydíjnak, ahol a rossz időjárási viszonyok jócskán megkurtították a mezőnyt. Ennek lett az áldozata Talmácsi is, aki a rajt után nem sokkal már az első helyen motorozott.

Kicsivel később a hondával versenyző Álvaro Bautista bukott, és új rajtot rendeltek el. A második rajtot is jól kapta el Gábor, és gyorsan az élre került, sőt sikerült elszakadnia az élbolytól is. A harmadik körben viszont a nagy tempó megbosszulta magát és elcsúszott a vizes pályán. Innen még sikerült visszaállnia a versenybe, bár motorja már nem volt jó állapotban.

A 26. helyről még így is sikerült feljönnie a 13-ra, ahonnan egy újabb bukás miatt végleg feladni kényszerült a versenyt. Szerencsére a vetélytársak is rendkívül visszafogott teljesítményt nyújtottak, így Talma a szintén bukó Pasinivel továbbra is holtversenyben áll az élen a világbajnoki pontversenyben.

A dobogó legfelső fokán viszont ismét egy KTM pilótája ünnepelhetett. A spanyol Julián Simon élete első futamgyőzelmét aratta.