A Forma-1 behozta a Nascart 1

A Forma-1 behozta a Nascart

Beleremegtem, amikor megláttam az időeredményt a táblán! – mondta Kiss Norbert, a Mobil 1 Opel Astra Classic Kupa versenyzője, aki mindkét napon diadalmaskodni tudott. Ez döbbenet! – hitetlenkedett Szabolcs Róbert, a fiatalember csapatfőnöke. És hogy miért hatott ekkora meglepetésként ez a győzelem? Mert Kiss Norbertnek ez a második versenyhétvégéje a Gyorsasági Országos Bajnokságban.

A szimulátorbajnok fiú már Kiskunlacházán is megvillantotta képességeit, debütálásakor begyűjtött egy harmadik helyet, de sokan azt gondolták, az igazi hegyen, korlátok és árkok között nem lesz mersze olyan gyorsan menni. Hát volt! Bátorságának és természetesen ügyességének meg is lett a jutalma.

Kiss Norbert: “Amikor jöttem a célvonal felé, már éreztem, hogy jól sikerült, de azt nem hittem volna, hogy ilyen remek időt érek el. Hogy a Ringen mi lesz, még nem tudom, a tesztnapra megyünk, készülünk, aztán meglátjuk. Szeretnék további győzelmeket szerezni az Astra Kupában.”

Óvatosan a szalagkorláttal, az csak dísz!
Az Astrák között mindkét napon volt egy-egy sajnálatos baleset az edzéseken. Vasárnap a bajnokság éllovasa, Bíró Géza fának ütközött. A töréseket és repedéseket szenvedő versenyző egyelőre kórházban marad további kivizsgálás céljából, de telefonon üzent társainak, hogy bár az elkövetkező hetekben mankóval fog közelekedni, készüljenek, mert szeptemberben jön a Hungaroringen!

A Forma-1 behozta a Nascart 2

A szombati szerencsés bukás története

Petur András néha egy Opel Astrát, máskor meg a Petőfi Rádió Csúcsforgalom című műsorát vezeti. Most úgy tűnik, egy ideig meg kell elégednie az utóbbival. Parádon ugyanis a szombat délelőtti edzést az árokban fejezte be. Hogy mi és hogyan történt pontosan, mondja el nekünk ő, a rádiósokra jellemző szemléletes stílusban: “Volt az a tempós jobbos, ahol egy kicsit sok volt, és lehetett választani, hogy megfékezem és akkor telibe az orrával, vagy kicsit hagyom sodródni és az oldalával megtámasztom a korlátot. Az utóbbit választottam, de annyira el volt rohadva a korlát, hogy kidőlt és mint egy rámpa, átsegített saját magán, majd berepültem az erdőbe, ahol a legnagyobb völgy van az egész hegyen, nem látni a patakot az alján. A kocsi elkezdett volna gurulni a völgy felé, de szerencsére ott volt egy nagy fa, aminek nekitámaszkodott az autó. Kicsatoltam magam és kimásztam a jobboldali ajtón, ami fölfelé állt. A kocsi már dőlt be az erdőbe nagyon durva volt! A korlát támasztópillére ugyan kirohadt, de arra jó volt, hogy teljesen kimarja az alját, ahogy átment rajta az autó. Minden elment, segédalvázkeret, karter… Ennyi mára, holnapra, sőt, lehet, hogy bevonják a kocsi gépkönyvét és félig újat kell belőle építeni!”

A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában további két egykori szimulátorbajnok küzdött az első helyért, ezúttal a címvédő Wéber Gábor nyerte mindkét napot. A bajnoki pontversenyt azonban továbbra is Makai György vezeti. A győzelmek száma ugyan4-4, de a Nascaros kommentátor Makai több pontot szerzet egyéb helyezéseivel.

Wéber Gábor: “Jó volt ez a hétvége, élveztem. Szeretem ezt a pályát, az autó nagyon egyben volt, minden jól sikerült. Iszonyatosan örülök a reggeli 2:59.99-nek! Már tegnap megcéloztam, de most reggel sikerült. Hogy mi volt a titka? Tudtam, hogy reggel jó lesz a levegő és felraktam egy piszok jó gumit. Egyébként nem volt hibátlan, 59-félbe simán bele lehetett volna menni, de így volt szép és szemtelen, hogy 99 lett a vége. Bekeretezve felrakom valahova a szobába, szerintem ötven év múlva is emlékezni fogok rá.”

Makai György: “Egyáltalán nem vagyok szomorú, sőt, örülök, hogy megvan ez a második hely. Az edzésen sajnos elütöttem a versenygumit, de nagyon kellemes meglepetés, hogy vannak még versenytársak, akikre számíthat az ember. Kiemelném Wéber Gabit és Czollner Gyulát, az ő segítségükkel kaptam egy másik felnit és egy koptatott gumit, ennek köszönhetem ezt a második helyet. Javuló tendenciát mutatok itt, Parádon, tavaly egy 14. és egy 3. hely jött össze, most két második.”

Eredmények:
Szombati Astra végeredmény
Szombati Clio végeredmény
Vasárnapi Astra végeredmény
Vasárnapi Clio végeredmény