Lamborghini Piton – Bikakígyó 1

Lamborghini Piton - Bikakígyó

Kis sorozatú modellt készít a Lamborghini a Gallardo alapjaira. A Gallardo Piton névvel illetett autó formailag hasonlít az eredeti Gallardóhoz, de fekete tetőt és átalakított lökhárítókat kap.

[bekkep]Feketére fényezik még a motorháztetőt és a visszapillantó tükröket, a hátsó spoilert és a lökhárítók egy részét, illetve sötétítettek lettek a hátsó lámpák is.A hátsó spoilerbe tolatókamera kerül, ami parkolásnál segíti a vezetőt, csakúgy mint az állítható futóművel felemelhető karosszéria.

Az autók először abban a különleges Baloon fehér színben készülnek majd, mint a Concept S, de lesz belőlük sárga, banánzöld, ezüst és garfit szürke valamint narancssárga is. A külsőt egyedi 19 colos felni teszi tökéletessé.

Továbbra is ötliteres, hengerenként négyszelepes V10-es motor szerepel az autóban, de kissé megerősítve. A száraz karteres olajozású motor 520 lóerős lett a korábbi 500 helyett, a maximális teljesítmény a korábbi 7200 helyett 8000 fordulat/percnél jelentekzik.

[bekkep]Az erőforrás legnagyobb nyomatéka továbbra is 510 newtonméter. Gallardo tárcsáit elöl nyolcdugattyús, hátul négydugattyús féknyergek lassítják.A féknyergek szürke és sárga színben készülhetnek.

Négykerék-hajtással készül a Piton is, a tengelyek között nyomatékérzékelő viszkókuplung osztja el a motor erejét. A hátsó difi önzáró, az első kerekek kipörgését elektronika akadályozza meg.

A nagyobb teljesítmény jobb menetdinamikát biztosít. 305-ről 318 km/órára nőtt a végsebesség, a korábbi 4,1 helyett 3,95 másodperc elegendő a 0-100 km/órás sprinthez.

A Piton sportosságát rövidebb váltó fokozatok, direktebbre hangolt kormány javítják, persze új a futómű is, ami ha lehet még satbilabbá teszi a Gallardot. A tapadásról különleges fél slick Pirelli P-Zero Corsa 235 illetve 295 milliméter széles gumik gondoskodnak.

[bekkep]Az utastér kétszínű bőrborítást kap, valamint bekerül az Auditól származó multimédiarendszer, ami megjeleníti a tolatókamera képét is. Az autó külső színével egyező betét kerül a műszerfalra a kormányra és az ajtókra is. A kormánykerék ezúttal nem hagyományos, hanem Nappa bőr borítást kap.

Mindössze 250 darab készül majd Pitonból, ebből 93 kerül az Egyesült Államokba. Az elsőt augusztusban készítik el, szeptemberben már két darab gyártását tervez a gyár. A Piton ára 8 százalékkal lesz magasabb az alap Gallardónál.