Ferrarik százszámra 1

Ferrarik százszámra

[bekkep]Nem mindennapi látványban lehetett része annak, aki a hétvégén kilátogatott a Hungaroringre. Péntektől vasárnapig birtokba vette a pályát több Ferrari és néhány GT versenyautó. Az apropó az olasz Ferrari 360 márkakupa, a Ferrari 360 Europe sorozat és az olasz GT bajnokság soron következő két versenye volt, amit ezúttal Magyarországon rendeztek meg.

A Ferrari kupa valami olyan, mint itthon a Clio vagy az Astra kupa, viszont olyan sok autó van, hogy mindjárt két kupasorozatot is indítanak belőle. A résztvevők mind azonos vasat, Ferrari 360 Modenát hajtanak.

Ránézésre cseppet sem kímélik az olcsónak nem mondható versenyautókat, mindegyig horpadt, teleragasztva szigetelőszalaggal. Valószínűleg az esős időnek tudható be a hétvégi sok koccanás, de sok Ferrari lökhárító nélkül, vagy jócskán megcsonkítva tért vissza a boxba az 50 perces futam után.

Ferrarik százszámra 2

Magyar a pályán –

Jánosi Sándor

Jánosi Sándor személyében magyar indulója is volt a Hungaroringen a hétvégi Ferrari 360 Europe kupának. Jánosi Sándor az Opel Astra, majd a Renault Clio márkakupában elért sikereket követően állt rajthoz a Ferrarik között. Jánosit, bár civil foglalkozásából él, nem az amatőrök, hanem a profik közé sorolták, talán a Clio kupás múlt miatt. A 28 induló közül az első szabadedzésen a 2:01,554-es idővel a 15-ik időt érte el, ami igen figyelemreméltó eredmény, hiszen először ült a 360 Modena versenyváltozatában. A második szabadedzésen a 12. időt autózta.

Az első futam időmérésekor a 16. időt érte el a Scuderia Granturismo színeiben induló pilóta, amit a második versenyfutam időmérésekor – 1:59,501 másodperccel – a 11-ikre javított. Jánosi Sándor a 25 körös első versenyt a 13. helyen fejezte be. A második futamban egy ütközés következtében megsérült a Ferrariban a hűtő és a melegedő motor miatt kénytelen volt kiállni a boxba. Amíg ment, Jánosi egy külső íves előzést is bemutatott a Mansell-kanyarban, amely a Hungaroring a leginkább bevállalós része.

Az egyik fehér színű Ferrari a célegyenesben hagyott el egy jókora darabot, ami egy szép ívet leíró repülés után a lelátón landolt. Szerencsére senkit sem sebesített meg.

A Ferrarikon kívül is volt látnivaló, ugyanis az olasz GT kupa is felsorakozott, amiben Porschék, Maseratik, sőt Saleenek és egy Lister Storm is rajthoz állt. Ezek a járgányok már nemcsak egymást, de a nézők füleit sem kímélték a két futam alatt.

Tekintse meg képgalériánkat és töltse le a versenyen készült videókat!
A videók megtekintéséhez QuickTime lejátszó szükséges!

Viper elhagyja a boxutcát

Ferrarik a célegyenesben

Saleen túráztatás

GT repülőrajt