Élen a Passat és a japánok 1

Élen a Passat és a japánok

Olvasóink az elmúlt hetekben 11+3 autó közül választották ki a nekik legjobban tetsző genfi újdonságot. A +3 autó a Citroën C1-Peugeot 107-Toyota Aygo hármas. A mezőny az Alfa Romeo Brerától a Citroën C6-on és a SEAT Leon tanulmányon át a Volkswagen Passatig terjedt.

Az eredmény meglepte a szerkesztőséget, mi az új Lexus IS-t, a Genfben bemutatott Alfákat vagy az új Mazda MX-5-öt előrébb vártuk.

Olvasóink voksai alapján a VW Passat a legvonzóbb újdonság a felsoroltak közül az idei Genfi Autókiállításról. Ötből egy voks érkezett a Passatra, amely szoros versenyben ugyan, de gyakorlatilag végig vezetve lett első.

Másodikként a szavazatok 18,6 százalékával a 3-as BMW futott be. Mögöttük komoly különbséggel és sűrű egymásutánban következik az Alfa Romeo 159, majd a Lexus IS.

Az Alfa Brera, a SEAT Leon Prototipo, a Citroën C6 és az Opel Zafira egy százalékosnál kisebb különbséggel osztozik a további helyeken.

Olvasóinknak a Citroën C1, a Peugeot 107 és a Toyota Aygo tetszett legkevésbé a választékból. A szavazás végeredményéért kattintson a linkre!

A vezess.hu-n kiírt szavazások közül az eddigi legtöbb voksot az “Ön milyen autót ajánlana ismerőseinek?” kérdésre kaptuk. Olvasóink érdeklődését jelzi a 6901 szavazat. A vezess.hu felhasználói 77,5 százalékban japán vagy német autó megvásárlását javasolnák ismerőseiknek. Első helyen a japán autóipar termékei állnak 39,3 százalékkal.

A francia, az olasz vagy a dél-koreai autógyártók termékeit jóval kevesebben ajánlják megvételre, mint amekkora szeletet a hazai autópiaci tortából a Citroën, a Peugeot, a Renault, a Fiat, vagy a három koreai márka kihasít.

Konkrétan olvasóink 5,9 százaléka javasolná olasz autó megvásárlását, francia autóra 9,2 százalékuk beszélné rá ismerőseit. A Daewoo/Chevrolet piaci részesedése önmagában is többszöröse annak a 2,4 százaléknak, amennyi voksot a dél-koreai autótípusok szereztek.

Részletes végeredmény itt.