2008 után Németországban készül az Opel Vectra és a Saab 9-3 közös műszaki alapra épülő utódja. A General Motors két helyszín közül választott: a rüsselsheim-i Opel üzem és a Saab trollhättan-i gyára merült fel lehetséges helyszínként. A GM indoklása szerint a németországi üzem választásával összesen 200 millió eurót takarítanak meg. Ennyivel kerül kevesebbe a közös gyártás beindítása Rüsselsheim-ben.

Ennek ellenére a GM közleménye szerint a Saab fontos tényező marad a konszern életében. Rövidesen Trollhättan ad otthont a Saab 9-3 mellett a Cadillac BLS-nek, mely a Genfi Autószalonon tanulmányként tűnt fel. A GM közleménye szerint 2010-ig mindenképpen folytatódik a gyártás Svédországban.

A gyártási helyszínek átcsoportosítása viszont nem jelenti a Saab márka eltűnését. A 2008-as utód megérkezéséig a Saab 9-3 hamarosan kisebb ráncfelvarráson megy át. Szintén változik a Saab 9-5 megjelenése, illetve új modellek színesítik a skandináv márkát. Ezeket azonban megelőzi a közeljövő Saab újdonsága, egy prémium sport-hobbi terepjáró személyében.

Kizárólag a tengerentúlon kapható a Subaru Impreza saabosításával készített Saab 9-2x illetve a Chevrolet Trailblazer-ből átalakított Saab 9-7x.