Európai tehergépkocsi-vezető verseny Magyarországon is 1

Európai tehergépkocsi-vezető verseny Magyarországon is

A Scania szervezésben folyó versenysorozat jelentősen támogatja az Európai Bizottság azon törekvéseit, hogy 2010-re felére csökkenjen a közúti balesetek száma. Magyarországon a Scania Hungária Kft vezényli le az előválogató tesztet, valamint a területi és országos elődöntőt, ahonnan a győztes az európai döntőn fogja képviselni az országot.

Az Európai Bizottság mellett a Közúti Fuvarozók Nemzetközi szervezete, Magyarországon a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az OBB és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete a verseny védnöke.

Egy előválogató teszt kitöltésével indul a verseny, ahonnan 60 fő jut tovább a négy területi elődöntőre. A területi döntőkön már gyakorlati feladatok várnak a versenyzőkre, amik a manőverezési képességen kívül az üzemanyag-takarékos vezetésre fektetik a hangsúlyt. Innen négyszer 3 fő jut tovább az országos döntőre, ahonnan a nyertes Svédországba, az európai döntő helyszínére utazhat.

A nyertes egy R-szériás Scania nyerges vontatót vihet haza, míg a második és harmadik helyezett a főszponzorok, a Michelin és a Shell értékes meglepetéseit kapják ajándékba.

Az előválogató tesztek beérkezési határideje március 31. A tesztek, részvételi feltételek és egyéb tudnivalók a www.scania.hu weboldalon olvashatóak és tölthetők le.