Hosszított Phantom a Rolls-Royce standján 1

Hosszított Phantom a Rolls-Royce standján

Korábban sem volt éppen apró a Rolls-Royce Phantom, de most rátettek még egy lapáttal a tervezők. 250 milliméterrel meghosszabbították a luxuslimuzint, ami csak a B-oszlop utáni részt érinti, előtte minden változatlan. Ezzel az autó hossza meghaladja a hat métert, egészen pontosan 6085 milliméter hosszú lett.

Más cégeknél komoly feladatot jelent egy modell hosszított változatának elkészítése, plusz merevítések beépítése szükséges stb. De nem a Rolls-Royce-nál, az autó alumínium vázát már eredetileg úgy tervezték, hogy alkalmas legyen egy hosszabb modellnél is.

Szinte csak a hosszabb alumínium tető és az új ajtók kialakításán kellett kicsit gondolkodniuk.

A gyár büszkén vállalja, hogy az autó alapját adó alumínium váz a legnagyobb, amit valaha is elkészítettek. Mindemellett az autó torziós merevsége mit sem változott a rövidebb modellhez képest.

Ha lehet, még elegánsabb lett az autó, jót tesz a hosszabb tengelytáv az igazán széles (1,99 m) és magas (1,63 m) autó arányainak.

Természetesen az extra igényű utasok kívánságainak kielégítése végett készült a hosszabb Phantom, hiszen a nagyobb utasteret a hátul ülők élvezhetik.

Elképzelhető, hogy egyszerűen csak teljesen kinyújtott lábakkal szeretne valaki utazni, de plusz helyre szinte bármi, bárszekrény, multimédiás rendszer beépíthető, ahogy a Rolls-Royce-nál mondták, csak a vevő képzelete szab határt.

Ennél a modellnél is megválasztható, hogy háromszemélyes kanapét szeretnénk, vagy két teljesen különálló fotelben akarunk utazni. A motortérben továbbra is 6,75 literes V12-es motor dolgozik 460 lóerővel és 720 newtonméter nyomatékkal.

Elsősorban a japán és az amerikai piacra szánják az autókat a goodwoodi gyártók,. Előbbi országban 84, míg az USA-ban 70 millió forintnak megfelelő valutába kerül az új Phantom változat, ami mintegy 11,5 milliós felárat jelent a hagyományos modellhez képest. A hosszú Phantom a 2005 végétől lesz kapható.