Megkezdődött az új Suzuki Swift hazai gyártása. A Magyar Suzuki Rt. esztergomi üzemének kapacitását tavaly 60 milliárd forintból évi 150 ezer autóra bővítették. Idén 140 ezer autó gyártását tűzték ki célul a magyarországi gyárban, amiből 80 ezret tesz majd ki az új Swift. Tavaly év végén a Wagon R+ esztergomi gyártását megszűntették, így a maradék 60 ezer autót szinte teljes egészében az Ignis teszi ki.

A hazánkon kívül Kínában, Indiában és Japánban készülő új Swift hazai forgalmazása február végén, március elején kezdődik. Az autó áráról még pontos adatokat nem tudni, de Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Rt. PR igazgatója a vezess.hu kérdésére elmondta, hogy az Ignisnél drágább lesz az új Swift. Jelenleg az Ignis alapára januártól 2 005 000 forint, 1,3 literes benzinmotorral.

Az új Swift világpremierjére ősszel, a Párizsi Autószalonon került sor, ám az európai piacra kerülő magyar gyártású Swift csak a Genfi Autószalonon, március elején mutatkozik be. Ez az autó azonban lényegében megegyezik a Párizsban bemutatott Swift-tel.