MB Roadcars Eos: Sportkocsi Angliából 1

MB Roadcars Eos: Sportkocsi Angliából

Idén ősszel a Frankfurti Autószalonon fogják leleplezni az MB Roadcars műhely sportkocsiját az EOS-t, az első példányok pedig már év vége előtt a vevőkhöz kerülnek. A cég amelyet három korábbi Forma-1-es formatervező alapított, Silverstone közelében telepedett le. Majd itt rajzolták meg és készítették el szénszálas anyagból az EOS karosszériáját.

Köszönhetően a felhasznált anyagoknak a sportkocsi tömege nem haladja meg az 1000 kilogrammot. A középmotoros EOS mozgatásáról, egy teljesen alumínium V8-as erőforrás gondoskodik, ami 500 lóerős.

Innen hatsebességes kézi váltón keresztül jut a nyomaték a hátsó kerekekhez. Ezek hátul 335/30 R 20-asak, elöl “csak” 245/35 R 19-es abroncsokat alkalmaznak.

Ezzel az összeállítással az EOS 3,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet álló helyzetből. A tervezők számításai szerint az autó legnagyobb sebessége 322 km/óra lesz.

Nem csak formájában ígérkezik különlegesnek az EOS, hanem, hogy a McLaren F1-hez hasonlóan hárman ülhetnek az 1,04 méter magas autóban. Az autó 4,262 méter hosszú és 1,986 méter széles, a tengelytáv 2,6 méter lesz.

Évente húsz EOS-t szeretne értékesíteni a MB Roadcars, az autók 300 ezer fontba, azaz 107 millió forintba kerülnek.