Ferrari konkurens a Lexustól 1

Ferrari konkurens a Lexustól

Az LF-A betűkombináció a Toyota és a Lexus történelmének eddigi legdurvább sportautóját rejti. A teljesítmény több mint 500 lóerő lesz, kevesebb, mint öt literes hengerűrtartalomból. A végsebességet 322 km/órában adták meg, amit Arizonában mértek le.

Habár az LF-A még csak egy koncepció, de a Toyota szerint jól tükrözi milyen irányban gondolkozik a cég a sportkocsik terén. Amennyiben megvalósul, úgy reálisan 3 év múlva jelenhet meg a szériaérett sportkocsi. A formavilág a Lexus letisztult vonalaival tökéletesen sportosnak és elegánsnak hat egyszerre.

A motor és a hajtáslánc a legmodernebb versenytechnikát használja, a motor biztosan a Toyota F1-es versenyautóéra épül majd. A Toyota nagy erőkkel reklámozza a Forma1-es szereplését, az autó azonban túl drága lesz ahhoz, hogy Toyota jelvényt viseljen. Az előzetes becslések alapján az ár 100 ezer dollár (19 millió forint) felett lesz.

A Lexus márka mindenképpen előkelőbben hat, főleg, hogy a konkurenseknek a Porsche 911 Turbo, a Ferrari F430 és az Aston Martin DB9-est tekinti a gyártó.

A kétüléses LF-A 4400 milliméter hosszú, szélessége 1860, magassága pedig csak 1220 milliméter. A tengelytáv 2580 milliméteres. 19 colos felnik viszik át az iszonyatos erőt a talajra, elöl 245/40, hátul 285/35-ös méretű abroncsok segítségével.