Hétszemélyes az új Subaru 1

Hétszemélyes az új Subaru

A Legacy padlólemezre épülő Tribeca piaci bevezetése 2005 nyarára tehető az USA piacán. A három sor üléssel ellátott SUV egy háromliteres, 250 lóerős boxermotorral kerül forgalomba. A Subaru B9 Tribeca a Subaru of Indiana Automotive (SIA) Lafayette-i üzemében készül.

A boxermotor maximális nyomatéka 297 newtonméter, amin természetesen mind a négy kerék osztozik egy ötsebességes automata váltón keresztül. Később az európai piacra egy hathengeres turbódízel motor is várható.

A Tribeca 4,82 méter hosszú, 1,87 méter széles, 1,86 méter magas, és 75 kilogramm híján 2 tonnát nyom alaphelyzetben. A jármű hasmagassága 213 milliméter. Elölről a nagyméretű, három részre osztott hűtőrács vonja magára a tekintetet, ami leginkább egy Porsche Cayenne-re emlékeztet.

Az utastérben szinte kizárólag a kerek formák dominálnak. A második üléssor 200 mm-rel hátratolható, háttámlája 40/20/40 arányban lehajtható. A harmadik sor mögött a képek szerint szinte megszűnik a csomagtér. Igény szerint viszont akár mindkét hátsó sor is a padlóba hajtogatható, amivel jókora szabad tér keletkezik.

Extra a tetőrészbe süllyesztett képernyő is, videojátékok is rendelhetőek, a DVD-lejátszóhoz akár videókamera is csatlakoztatható. A szériafelszereltség része a kétfokozatú utas- és a vezető oldali légzsák, illetve az ülésekbe szerelt, két különböző magassági zónában működő légzsákrendszer.