Új Audi A4 6,3 milliótól 1

Új Audi A4 6,3 milliótól

A közelmúltban megújult az Audi középkategóriás modellje, az A4. Tavaly összel a Párizsi Autószalonon mutatkozott be elöször a nagyközönségek, most pedig megérkezett hazánkba is. Mind a limuzin, mind a kombi karosszériaváltozat új külsőt öltött.

Az A4-es a megújulás során megkapta az A8-ason, A6-oson és az A3 Sportback-en már megtalálható új hűtőmaszkot, a “single frame-et”, amely elöször a Nuvolari Quattro tanulmányautón volt látható. Így az autó is tökéletesen illik az Audi család új írányzatába.

Átalakították a fényszórókat, melyeket alul-felül nem vízszintes élek, hanem enyhén döntött vonalak határonak, ezzel pedig izgalmasabb “gonoszabb” tekintetet kölcsönöznek az autónak. Hátul sem maradtak a régi lámpák.

Ami a látványt illeti még, hogy új könnyűfém felni kollekciót terveztek az autóhoz. Kissé hosszabb lett a megújult modell, de ez a tengelytávot nem érínt, csak a lökhárítók nőttek.

Az utastér változott a legkevésbé, ott az új kormány tűnik fel, melyen megtalálható a single frame kicsi mása. Új színek és anyagok választhatók a palettáról, mellyell biztosítható, hogy autónk egyedi legyen.

A motorok terén 6 benzines (102-255 LE) és 4 dízel erőfforás (115-204 LE) közül választhatnak a vevők, ami mellé két- illetve négykerék-hajtás társítható. Immár az összes modellhez a győri gyárban készülnek a motorok.

Sebességváltóból négyféle kerülhet az autóba, öt- és hatsebességes kéziváltó, hatsebességes Triptronic automata, és fokozatmentes Multitronic is megtalálható a palettán.

A szérifelszereltségre sem lehet pansz, hiszen annak része az ESP (elektronikus stabilizáló program), a távirányítású központi zár, a automata klíma, a szervokormány, a vezető- és utasoldali, valamint az oldalsó és a fejlégzsák, az automatikusan elsötétedő belső tükör, az elektronikus ablakemelők elöl, az indításblokkoló, az ABS EBV-vel (hidraulikus fékasszisztens), és az ASR (kipörgésgátló) is.

Az új A4-es alapára 6 299 000 (1,6) forinttól indul, a jelenlegi csúcsmodell a 3,2 FSI 12 771 000-be kerül. A várható húzómodell, a 2,0 TDI ára 8 281 000 forint. Az 1,6-os Avant jóval drágább a limuzinnál, 7 106 000 forintba kerül.

Késöb érkezik a család csúcsváltozata, a V8-as motorral szerelt S4-es. A 344 lóerős autó alapárát már tudjuk: 18 545 000 forintba kerül a sportos limuzin.