Palik az élre tör – Dakar 12. nap 1

Palik az élre tör - Dakar 12. nap

A tegnapi szomorú halálesetről csak a célban értesültek a versenyzők, így az aznapi teljesítményüket még nem befolyásolta. Főként a motorosokat sokkolta hír, hogy idén második bajtársukat vesztették el. Meoni ráadásul az egyik legnagyobb név volt a motorosok között.

Tekintettel a történtekre, a szervezők úgy döntöttek, hogy a motorosoknak eltörlik a 12. szakaszt, a pilótákat repülővel viszik a következő helyszínre.

A tegnapi szakaszt a motorosok mezőnyében Marc Coma teljesített elsőként Despres és Esteve Pujol előtt. Az összetettben Despres vezet negyed órával Coma előtt, utánuk Pujol jön a sorban. Depres állítólag a visszalépésen gondolkodik a halálesetek miatt.

A magyarok közül Varga Ákos 26. helyen ért célba és ezzel összetettben a 25. helyen áll. Nagy Péter pedig a 49. helyen futott be, összesítésben a 92. helyen áll.

Az autósok között Jutta Kleinschmidt idei első szakaszgyőzelmét aratta a Dakaron, megelőzve a két Mitsubishit. Másodikként Luc Alphand-dal, utána Stéphane Peterhansel ért a célba. Palikék a 27. helyen fejezték be a versenyt, ezzel összetettben már a 13. helyen tanyáznak.

Kisék és Szalay-ék sok időt vesztettek a szereléssel, ugyanis mindkettőjüknek féltengelyt kellett cserélniük, valamint három-három defekt is lassította őket. A 33. és a 34. helyen értek be, összetettben a Szalay/Bunkóczi páros a 18., a Kis/Czeglédi duó a 32. Lisziék még nem szerepelnek a beérkezettek listáján, félő, hogy nem tudják folytatni a versenyt.

Hasonló cipőben járnak Szallerék is, akikről egyelőre semmit sem tudni. A Darázsi/Tagai/Szalai trió a 19. helyen futott be és az összetettben is ezt a helyet birtokolják.
Az első helyen a holland Bekx végzett, De Rooij, Tchagin és Kabirov előtt. Összetettben viszont 2 óra előnnyel vezet Kabirov, Bekx előtt, a Sugawara/Hamura páros előtt.