Képek a Nissan új sportautójáról 1

Képek a Nissan új sportautójáról

Bemutatta a Nissan Azeal nevű, legújabb és legkisebb sportautóját. Az Azeallal főként azokat a fiatalokat célozza meg a Nissan, akik egy nagyteljesítményű, de elfogadható árú sportautót szeretnének.

Ez az első olyan modell, amely teljes egészében a Nissan új amerikai tervezőstúdiójában született. Az előzetes hírekkel ellentétben az autó nem sok hasonlóságot mutat a 350 Z-vel. Rövid túllógások, 19 colos felnik és erős ívben lebukó tetőív jellemzi a külsőt. A lökhárítóban kaptak helyet a ködlámpák, a visszapillantó tükör burájába pedig irányjelzőt építettek be.

A 350 Z-vel ellentétben az Azeal 2+2 üléses, bár a hátul való utazásban valószínűleg nem lesz sok köszönet. A sportos életmód jegyében lehetőség van tetőcsomagtartó felszerelésére, valamint sízsák is található az autóban.

A 350 Z koncepciójával ellentétben, a belső modern stílusban készült, van MP3 lejátszó és PDA csatlakozási lehetőség is. A motor gombnyomásra indul.

Eddig tisztázatlan volt, hogy milyen motor kerül majd az autóba. A Nissan most annyit árult el, hogy egy négyhengeres 2,5 literes turbómotor gondoskodik majd a menetteljesítményekről egy hatsebességes kézi váltó segítségével.