McRae vezet, Kisék száguldanak – Dakar 5. nap 1

McRae vezet, Kisék száguldanak - Dakar 5. nap

A tegnapi köves szakaszon McRae 190-200 km/órás száguldása meghozta gyümölcsét, mivel több mint 6 perces előnnyel hozta be autóját a második helyezett, szintén Nissannal versenyző De Villiers előtt. Az összetettben is ők vezetnek, a harmadik helyen az Alphand/Picard páros áll Mitsubishivel. Az újonc Gordon jelenleg a hetedik.

A magyarok közül Kisék kitűnő versenyzéssel a 28-ként futottak be, ráadásul az utolsó 150 kilométert kormányszervo nélkül tették meg. Palik a 48., Szalay kormányszervo nélkül az 55 helyre hozta be autóját. Szép teljesítmény a szinte széria Mitsubishivel versenyző Liszi/Rack kettőstől a tegnapi 68. hely.

Összetettben a 42. helyen áll a Palik/Darázsi duó, őket az 54. helyen a Szalay/Bunkóczi, és a 61. helyen a Liszi/Rack duó követi. Kiváló teljesítményük ellenére a Kis és Czeglédi csak a 143.helyen áll a több mint 7 órás büntetése miatt.

Motorosaink közül Varga Ákos a 44., Nagy Péter az 57. helyre futott be, ez összetettben a 41. illetve az 55. helyre elegendő. Hermann Henrik a 176. helyen gurult be, az összetettben a 167. helyen áll.

A kamionosok közül a nyugati technikát képviselő De Rooy vezetett sokáig a DAF-ben, viszont balesetet szenvedett és az oldalára borult. Ezek után az orosz Tchagin nyert ismét, aki az összetettben is vezet. A magyarok közül a Szaller vezette kamion a 31., míg Darázsiék a 28. helyről indulhatnak tovább.