Teljesen új Kia Rio világpremiernek örvendhetünk január 11-én. A Detroiti Autószalonon a négyajtós Rio utódról hullik le a lepel, az ötajtós márciusban a Genfi Autószalonon lép elő. Mindkét autó közös vonása, hogy az előző generációnál tágasabbnak ígérkezik.

Nagyobb tengelytávról és hosszról, valamint szélesebb nyomtávról számol be az első hivatalos sajtóanyag. A forma a kezdeti rajz alapján még alig sejthető, de a gyár azt ígéri, hogy a Párizsi Autószalonon bemutatott Kia Sport jut majd eszünkbe az új Rióról.

Konkrét teljesítményadatok nélkül, de már ismert a Rio motorválasztéka is. 1,4 és 1,6 literesek a benzinmotorok, 1,5 literes a közös nyomócsöves dízelmotor. Ez utóbbi a Kia többi modelljébe is előbb-utóbb bekerül.

A Rio méretnövekedése ellenére nehezen meghatározható kategóriájú autó marad. A korábbi Rio 4,2 méteres hosszával és 2,4 méteres tengelytávjával érdekes átmenetet képezett az alsó középkategóriás és a kisautók között.

Az új Rio sokkal tágasabb azonban nem lehet, különben veszélybe sodorhatná a mostanság burjánzó Kia Cerato karrierjét, mely 4,4 méteres hosszával és 2,6 méteres tengelytávjával szintén meghatározhatatlan identitású.