Kisék a mezőny végén – Dakar 4. nap 1

Kisék a mezőny végén - Dakar 4. nap

Most már biztosnak látszik, hogy az igazi dűnék között is megállja a helyét, az amerikai újonc. Az eddigiekben pályaversenyeken induló amerikai Robby Gordon vezet ugyanis VW Touaregjével a Dakaron 4 nap után.

Mögötte Stephane Peterhensel áll Mitsubishivel, majd ismét egy Touareg jön Bruno Sabyval a volán mögött. A Nissannal versenyző Ari Vatanen a kilencedig, míg Colin McRae visszacsúszott a 11. helyre.

A Rabat és Agadir közötti 123 kilométeres gyorsaságit a motorosok nem teljesítették, mert a szervezők a ködös időjárás miatt törölték a szakaszt.

A kamionok között Vladimir Tchagin nyert, aki összetettben is vezet.

A magyar egységek kivétel nélkül sikeresen abszolválták a gyorsasági szakaszt. Az autósok között a Kis/Czeglédi duó a 41.helyen ért célba, őket pedig a Palik/Darázsi kettős követte a 47. helyen. A Liszi/Rack kettős az 57.helyen futott be, a Szalay/Bunkóczi páros viszont csak a 77. lett.

A Dakar hivatalos honlapján Kisék a 158. helyen szerepelnek, mert egy elhúzódó váltócsere miatt több mint 7 órás büntetést kaptak. Palikék a 43. helyről, míg Lisziék az 58-ról várják a következő szakaszt.

A kamionosok közt a Darázs/Tagai/Szalai Norbert trió a 28. helyen áll a mai 26. helyezés után, míg a Szaller/Farkas/Keresztesi hármas a 38. helyről folytatja a mai 38. helyezés után. Mindhárom magyar motoros várja a következő versenynapot a mai eltörölt szakasz után.