Miután a Ford hivatalossá tette, hogy mégis marad a ralivilágbajnokságban, sőt a JWRc-ben is komolyabb szerepet szán a Fiesta Super 1600-al, egyből megindultak a találgatások, ki fogja az autókat vezetni. Francois Duval ugyanis a Citroënhez igazolt, míg a szervizparki információkra hivatkozva már megszelőztették, hogy Märtin a Peugeothoz tart.

Így maradt egy igen ütőképes autó pilóta nélkül, legalábbis eddig. Jövőre ugyanis Toni Gardemeister lesz az egyik pilótája a Ford csapatnak, mellyel egy éves szerződést írt alá. A 29 éves finn pilóta 70 világbajnoki futamon állt rajthoz eddig 1996-os a Finn Ralin történt bemutatkozása óta.

Vezette már a gyári Seat Cordoba és utána a Skoda Octavia illetve Fabia WRC-t is. Legjobb eredménye az Új-Zéland Ralin 1999-ben elért harmadik helyezése. Gardemeister csütörtökön kezdi meg a Focus tesztelését Finnországban. Jövőre nem Paavo Lukander ül majd mellette, mert ő visszavonult, hanem Jakke Honkanen diktálja majd az itinert.

” Toni igazán rutinos, gyors és megbízható pilóta. Pályafutását az F2-es kategóriában kezdte, és szerzett hírnevet, majd 2000-ben már teljes szezont ment WRC-vel. Mostanra eljött az idő, hogy tagja legyen egy élcsapatnak. Biztos vagyok benne, hogy jövőre fantasztikus munkát fog nálunk végezni.” – mondta Malcolm Wilson csapatfőnök

Hogy ki lesz Gardemeister csapattársa azt nem lehet tudni, de elképzelhető, hogy esetleg Colin McRae, ha tudna támogatót is hozni magával.