Megnyílt az első a Ferrari szalon

Tavaly augusztus végén megkezdődött a Maseratik értékesítése hazánkban, akkor tavaly őszre ígérték a szalon átadását, ami végül ma történt meg. A szalon, melyet az SPQR Warm Up Kft. működtet majd, a Váci úton kapott helyet. Az értékesítés mellett az autók szervizelését is elvégzik majd.

Hogy mennyire nem becsülik le a magyar piacon lévő potenciális ügyfeleket, az is jelzi, hogy a szalon megnyitására hazánkba érkezett Piero Ferrari, az olasz sportkocsigyártó alelnöke és Martin Leach, a Maserati ügyvezetője is.

Piero Ferrari, elmondta: “A 2004-es év kiváló volt, ami az értékesítést illeti, nyolc százalékkal nőttek az eladásaink az év első kilenc hónapjában az előző évhez képest.” Majd hozzátette: “Magyarország az 52. ország, ahol a Ferrari piacra lép. Jó szolgáltatást, jó szervizt, kiváló minőséget szeretnénk nyújtani.”

A felmérések szerint hazánkban 17 darab Ferrari és 20 db Maserati van forgalomban. Az importőr hat Ferrari és húsz Maserati gépkocsi eladását tervezi 2005-ben. Nem csak egyes modellek, hanem a két cég teljes modellpalettája megvásárolható az új szalonban.

Egyelőre nem közöltek árakat, csak annyit, hogy az importőr ugyanazon a nettó áron kapja az olasz sportautókat, mint az összes többi európai országban. A 74-170 ezer eurós nettó árra (18,1-41,6 millió forint) még áfa és regisztrációs adó is rakódik.

Ebben az évben olyan országokban vetette meg a lábát a Ferrari, mint Oroszország és Kína, de átalakult az értékesítés Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Hollandiában és az Egyesült Királyágban is.