3 év múlva a World Rally Car szabályzatnak megfelelő versenyautóval jelentkezhet a Suzuki. A lehetőségről Nobuhiro Tajima, a Suzuki motorsport igazgatója beszélt egy interjúban.

A Suzuki WRC legkorábban 2007-ben jelenhet meg, mivel jelenleg a Suzukinak nincs alkalmas alapautója. A kötelezően előírt négyméteres hossz alapján az európai személyautó kínálatból csak a Liana jöhetne szóba, de a koros és cseppet sem sportos Liana aligha alkalmas raliautónak, már eleve marketing okok miatt.

Nobuhiro Tajima elmondta, hogy a Suzuki 2007-ben bemutat egy közelebbről nem részletezett új típust, amely megfelel a WRC szabályoknak. A Suzuki belépésének feltétele, hogy a rali világbajnokság olcsóbb legyen, amin az FIA erősen dolgozik is.

Várhatóan az aktív hajtás esik a takarékoskodás áldozatául, egységes turbófeltöltőt írhat elő az FIA és valószínűleg korlátozott számú tagja lehet csak a csapatoknak. “A Peugeot 70 emberrel utazik egy-egy ralira, a Subaru 28-cal. Ha 28 emberrel jobb teljesítményt lehet nyújtani, akkor ez mindenkire érvényes” – mondta a jelenlegi létszámról Max Mosley, az FIA elnöke.