Az Amerikában székelő Newport Convertible (NC) nevezetű cég mondhatni, nem szórakozik, bármiből kabriót faragnak. Előveszik a flexet, aztán majd lesz valahogy. Kihasználva az Egyesült Államok túlnyomó részén állandósult napsütést, különleges kabriókkal látják el vevőiket.

De nem csak azokból a modellekből készítenek nyitott modellt, amiből a gyárak nem, hanem olyanokból is, amiből egyébként gyári is létezne. Így készítettek már Nissan 350 Z kabriót, BMW 6-os kabriót és VW Beetle kabriót is.

Az igazi zsebbe nyúlós átalakítások olyanok, mint a 760 iL, Maybach, vagy Rolls-Royce Phantom tetőfosztása, de egy Mercedes CL limuzin nyáriasítása sem két fillér. A cég legújabb slágere a Cadillac CTS és Chrysler 300 C nyitott változata.

Állítólag az utólag beépített vászontető tökéletesen zár, minimális zajt eredményez még nagy sebességnél is. A motoros mozgatású tetőt több színben kínálja az NC, így jobban harmonizálhat az autó belterével.

A legtöbb modellnél úgy alakítják át az autókat, hogy a biztonság érdekében meghagyják a középső oszlopot, ami a bukókeret szerepét tölti be.

Nem csak kabriót, de targa modelleket is készítenek, például a Honda NSX-ből, vagy a Chrysler 300 C-ből. De ha már végképp nem tudunk mit kezdeni a pénzünkkel, vehetünk Rolls pickupot is.