Megjelentek az első hivatalos képek a Golf V amerikai lépcsőshátú testvéréről a Jettáról. Mexikóban készül majd az új modell és onnan látják el autóval az amerikai kontinens országait.

Továbbra is Jetta néven kerül forgalomba az autó a tengerentúlon, ami nem meglepő hiszen az USA-ban értékesített Volkswagen modellek 40 százaléka ebből a típusból került ki. Ez már az ötödik Jetta generáció lesz, míg nálunk az első két sorozat után megjelent a Vento, majd a Bora. Valószínileg ugyanebben a formában fog Európában is megjelenni az autó és Bora néven fut majd.

Várhatóan a később érkező kombit a korábbi kettő helyett ezúttal csak egy változatban és Golf néven árulják majd. Az USA-ban a januári Los Angeles-i Autókiállításon mutatkozik be elsőként 150 lóerős, 2,5 literes öthengeres benzinmotorral. Felárért kézzel kapcsolható hatsebességes automataváltóval is kapható lesz az autó.

Később érkeznek a TDI modellek, amelyeket DSG váltóval párosítva is meg lehet szerezni. Az USA-ban az ESP és az ABS ugyanúgy a széria része, mint a hat légzsák. Európában elképzelhető, hogy a Bora is megkapja 2,0 FSI turbót, így elképzelhető egy lépcsőshátú GTI.