Nemrég új szavazást írtunk ki, ami az “Ön szerint melyik legyen az Év Autója?” voksolás lezárását jelenti. Az Év Autója választás döntőjébe jutott 7 autótípus közül a vezess.hu olvasói legnagyobb arányban az új egyes BMW elsőségére voksoltak. Az 1298 szavazat 22,5 százalékát kapta a hátsókerék-hajtású kompakt autó.

Úgy tűnik, olvasóink díjazzák az autók műszaki tartalmát, legalábbis mi ezzel magyaráztuk a Toyota Prius II kitűnő helyezését. A japán hibridautó egészen kis különbséggel lemaradva lett második.

Igazán szoros volt a befutó a 3-4. helyen is, végül a Peugeot 407 néhány szavazattal többet kapott a második generációs Focus-nál. Bár olvasóink egy korábbi felmérésben egyértelműen kinyilvánították tetszésüket az Opel Astra formájáról, a mostani voksolásban az Astra H az ötödik helyre szorult.

A részletes eredmények a linken tekinthetők meg. Az új szavazásban azt szeretnénk megtudni, hogy olvasóinkban milyen kép él az egyes nagy autógyártó nemzetek termékeinek megbízhatóságáról. Nagyon kíváncsian várjuk, és köszönjük szavazataikat!