Isuzu márkaképviselet nyit a Volánbusz 1

Isuzu márkaképviselet nyit a Volánbusz

“Alapvetően megváltozik a Volán társaságok helyzete a jövőben, mert az állam közszolgáltatási szerződést köt velük. ” – mondta Sohár István, a Volánbusz Rt. vezérigazgató helyettese, egy tegnapi sajtótájékoztatón, hozzátéve: “Emiatt új alapokra kerül a közúti közlekedés helyzete. Mivel a személyszállítás nem nyereséges tevékenység – annak ellenére, hogy új buszokkal és járatokkal kedveskedünk az utasoknak – új szolgáltatással bővítjük a cég tevékenységét körét. “

A Volánbusz Közlekedési Rt. október végétől a HBK Pannonbusz Kft-vel kötött szerződés értelmében Budapest és Pest megye régióban Isuzu Turquoise autóbuszok értékesítését, szervizelését, garanciális és garancián túli javítását, valamint a típushoz tartozó járműalkatrészek értékesítését végzi.

Az európai buszpiac 40 százalékát a 11 méter alatti, középkategóriás buszok teszik ki. Ezen a piacon döntően teherautó alvázra épített autóbuszok kerülnek forgalomba. Az Isuzu komoly piacfelmérés után kifejezetten busznak tervezte a Turquoise típust, annak ellenére, hogy a japán cég a világ egyik legnagyobb teherautógyára.

Az Isuzu-t 1916-ban alapították, jelenleg 7300 dolgozója van és mintegy 6,6 milliárd eurós éves árbevétellel bír.

26 ülő utas kaphat helyet a 7,67 méter hosszú Turquoise utasterében, a sofőr és az idegenvezető mellett. A busz egyaránt alkalmas belföldi és külföldi személyszállításra, ehhez mindent megkap szériában: Retarder, tachográf, légfékrendszer blokkolásgátlóval és kipörgésgátlóval. Nem lehet panasz a kényelemre sem, hiszen a busz alapárában szerepel a klíma, a légrugós sofőrülés és a dönthető utas ülések.

A piaci siker érdekében a konkurencia hasonló buszainak árainál mintegy húsz százalékkal olcsóbban kínálja az Isuzu Turquoise-t a Volánbusz. Ez felszereltségtől függően 21-23 millió forintos vételárat jelent. Az első három vevő azonban még ennél is kedvezőbben juthat hozzá új buszához, hiszen kevesebb mint 20 milliót kell fizetniük.

Legalább öt-hat buszt kíván eladni a cég jövőre, de egyes bizakodó tervek szerint 10-12 jármű értékesítése sem elképzelhetetlen.