Autós suli gyerkőcöknek 1

Autós suli gyerkőcöknek

Tavaly 20 ezer sérüléssel és halállal végződő közúti baleset történt, amelyből 12 százalékban 14 éven aluli gyermekek voltak az áldozatok. A halálos kimenetelű balesetek felét gyalogosként és kerékpárral szenvedték el a gyerekek, ezért rendkívül fontos, hogy a biztonságos közlekedés alpelveit minél előbb megtanulják.

Az Allianz Hungária Biztosító Rt. kiemelt támogatásával 2005 áprilisában nyit az Allianz Forma 1/2 autós suli. A gyerekek életkorának megfelelően történnek majd a játékos foglalkozások egyéni és csoportos szinten.

A parkot a Németországban már évek óta sikeresen működő hasonló központokról mintázzák.
A gyerekek egy szinte minden közlekedési szituációt magában foglaló pályán tanulhatják majd meg a biztonságos közlekedés alapelveit.

A pályán elektromos hajtású, kétüléses Procar Roadster kisautókkal tanulnak a lurkók, amelyek maximum 4 km/órás sebességre képesek. A korszerű kisautók 115 kilogrammot nyomnak akkumulátorok nélkül, az acélváz és az üvegszálas karosszéria ellenére.

Az olcsónak közel sem mondható kisautókra a normál autókra jellemző extrák is rendelhetőek. Van duda, féklámpa, biztonsági öv, de akár követő- és távolságérzékelő radar is.