Visszavonul Carlos Sainz 1

Visszavonul Carlos Sainz

“Az elmúlt hónapban, 16 évnyi versenyzés után, nagy döntést hoztam, hogy több időt tölthessek a családommal. Az elmúlt két szezonban kétszer is megnyertük a Citroënnel a konstruktőrök világbajnokságát, minden egyes futamon a dobogóért küzdöttünk, és az Argentin Ralin 26 futamgyőzelemmel rekordot állítottam fel. Ezek után, azt hiszem, itt van az idő, hogy elhagyjam a rali világbajnokságot.”

“Nagyon nehéz elhatározás volt, mert még mindig nagyon élvezek minden egyes futamot. Még bonyolultabbá tette a döntést az a tény, hogy jövőre is a legjobb csapatnál folytathattam volna.” – nyilatkozta “Sanyi bácsi”, majd köszönetet mondott korábbi csapatainak, szerelőinek, navigátorainak, a sajtónak, támogatóinak és családjának.

Sainz 1987-ben mutatkozott be a világbajnokságon, ahol 1990-ben és 1992-ben is a legjobbnak bizonyult. Egyéni világbajnoki címeit a Toyota csapatnál szerezte, de versenyzett Forddal, Subaruval, Citroënnel, Seattal, Renault-val, és Lancia-val is.

A hazai Katalán Ralival bezárólag 195 rajtot tudhat majd maga mögött a pilóta, amiből 26-szor ő nyert, ezzel abszolút csúcstartó, megelőzve Colin McRae-t, aki 25 győzelemmel büszkélkedhet. Négyen navigáltak a matadornak, Juanjo Lacalle, Antonio Boto, Luis Moya és utoljára Marc Martí.

Távozásának egy haszonélvezője lehet, a belga Francois Duval, akitől megvált a Ford és így talán a Citroënnél autóba ülhet.