Kémfotók a Toyota új sportautójáról 1

Kémfotók a Toyota új sportautójáról

Még álcázott formában ugyan, de több képsorozat is felkerült az Internetre a TXS sportkocsiról, amint egy éppen egy versenypályán rója a köröket.

Az Auto Motor und Sport német szaklap információ szerint az autó egyértelműen a Supra utódja és kezdetben egy V6-os, 3,5 literes közvetlen befecskendezésű benzinmotor fogja hajtani. A Toyota Crownban megjelenő V6-os sorozat szolgáltatja majd az alapot, amely 3,5 literes állapotban 330 lóerő körüli teljesítménnyel bír majd. A hatsebességes kézi váltó a hátsó kerekre juttatja majd az erőt.

A Supra utód az új Lexus GS padlólemezére épül majd, valamivel megrövidített tengelytávval. Állítólag a szénszálas és alumínium alkatrészekből álló autó tömege nem haladja meg a 1200 kilogrammot.

Más információk szerint a képen látható autó egy kis példányszámban készülő szupersportautó lesz Toyota vagy Lexus logóval, amelyet egy 500 lóerős V10-es motor hajt. Ezzel a motorral 300 km/órás sebességre is képes lesz az autó és így elméletileg a Porsche Carrera GT és a Mercedes SLR konkurense lehetne.

Abban viszont egyetértenek a különböző források, hogy az autó a 2005-ös Tokiói Autószalonon biztosan ott lesz.