Holden Torana TT36 1

Holden Torana TT36

Rózsaszín külsővel és belsővel mutatta be a GM leányvállalat legújabb brutális tanulmányautóját. A Torana a hetvenes években egy sikeres versenyautó neve volt, de a most bemutatott tanulmány sem hétköznapi bevásárlóautó.

3,6 literes, két turbófeltöltővel ellátott V6-os motor gondoskodik a 381 lóerős teljesítményről. A 480 newtonméteres maximális nyomaték hatsebességes kézi váltón keresztül jut a hátsó kerekekre.

Elöl-hátul 245 milliméter széles abroncsok feszülnek a hatalmas, 20 colos felniken. A féktárcsák. 365 milliméteres átmérőjűek, elöl hatdugattyús, hátul négydugattyús féknyereggel.

Kívülről akár egy sportos szériautónak is elmenne a tanulmány, amely egy Opel Vectra és egy Ford Focus keverékének tűnik leginkább.

Az első és a hátsó lámpák, valamint a tükörbe integrált irányjelzők is LED-ekből állnak. Az izgalmas megjelenésről üvegtető és a lökhárítóba integrált krómozott kipufogóvégek gondoskodnak. Szót érdemel még a hátsó lökhárító alatti diffúzor és a sportos üzemanyag-betöltőnyílás is.

Belül már jóval futurisztikusabb a kialakítás. A fehér belsőhöz lila világítás, és űrhajóra emlékeztető műszerfal jár. Nem maradtak el a szokásos modern ketyerék sem. A középkonzolon érintőképernyős kijelző van, a két első fejtámlába pedig egy-egy képernyőt helyeztek el, amin DVD-t nézhet a hátsó két utas.