Hamarosan itt az új Leon 1

Hamarosan itt az új Leon

Hasonlóan a Toledo-hoz a következő Leon is igen hasonlatos lesz a Seat Altea-hoz. Szinte csak minimális különbségek fedezhetők fel a kisebbik buszlimuzinhoz képest a Leonon. Természetesen az autó arányai változtak, így alacsonyabb mint az Altea, amitől nyújtottabb, dinamikusabb lett a látvány. Egyértelműen felfedezhetőek benne a 2000-ben, majd 2002-ben kissé átdolgozva is leleplezett Salsa tanulmányautó vonásai.

Szemből könnyedén összetéveszthető az új, immár háromtagú Seat család. Oldalt ezen a típuson is felfedezhető a Dynamic Line, ami az első lámpáktól a hátsó sárvédőkig fut. Hátul eltérően a “többiektől” a hátsó lámpa nem csak a sárvédőn kap helyet, hanem benyúlik a csomagtérajtóra is.

Érdekesség, hogy a várhatóan 2006-ban érkező új Leonon a képek tanulsága szerint eltűnnek a hátsó ajtókról a kilincsek és hasonlóan a 156-os Alfához az oszlop mellé kerülnek. Valószínűleg három benzinmotorral és két dízelmotorral készül majd az új Leon. 1,4 literes 75 lóerős lesz az alapmodell, amit két közvetlen befecskendezéses benzines követ az 1,6-os 115, és a 2,0 literes 150 lóerős.

Kétféle common-rail dízelmotor kerül majd a Leon motorterébe az 1,9 literes TDI 105, a 2,0 literes 140 lóerővel kerül forgalomba. Ötsebességes kézi illetve hatsebességes automata és hatsebességes DSG váltóval szerelik majd a típust.