Szezonzárás a Hungaroringen 1

Szezonzárás a Hungaroringen

A Mobil1 Opel Astra Classic Kupában a bajnoki cím még eldöntésre várt, miután az eddig élen álló Assenbrenner Tibort korábban technikai ellenőrzés után kizárták. Farkas László és Dr. Grigalek Gábor között kellett eldőlnie a bajnoki címnek.

A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában a bajnoki cím sorsa már augusztusban eldőlt Wéber Gábor javára, azonban az ezüst és bronzérem még kiadó maradt.

Az érmekért folyó küzdelembe nem, de egy verseny erejéig a vezess.hu csapata is beszállt a küzdelembe. A két versenynap külön pilótákat indítottunk, nem mintha így nagyobb lett volna az esélyünk, inkább a versenyzési hajlamot sikerült valamelyest csillapítani. Vida Jani autójába csücsültünk bele némi átmatricázás után. Sok jóval nem kecsegtettek, ráadásul új gumik kerültek az autókra. A koptatáshoz jóval több idő kellett volna, így nem zokogtunk térdre rogyva, a 20. illetve a 17. hely miatt.

A szombati Astra kupán nem járt szerencsével az élen álló Farkas László, mivel autója három körrel a vége előtt megadta magát. A futamot Szamosvári Béla nyerte, a bajnoki címre esélyes Grigalek a negyedik lett. Vasárnapra maradt tehát az igazi küzdelem, és nem is maradtak izgalom nélkül a szép számban megjelent nézők.

A vasárnapi rajt után Bíró Gézáé volt a vezető pozíció egészen a negyedik körig, amikor is Grigalek került az élre. Mögötte Brachna László autózott jó tempóban a hetedik körig, amikor a pálya felső részén a sikánban eltalált egy gumibálát és felborult. A pályabírók bőszen lengetni kezdték a piros zászlót, amit egy új rajt követett némi várakozás után.

Az új rajt után Grigalek magabiztosan állt az élen és több mint 10 másodperccel előbb érkezett élete legjobbját nyújtó Soós Szilvi előtt a célba. Győzelmével Grigalek megszerezte a bajnoki címet Farkas elől, aki csak a hatodik helyet csípte meg vasárnap.

A versenyt követően újabb technikai átvizsgálásnak vetették alá az Astrákat, amely akár még a bajnokság állásában is okozhat változást.

A cliósok között szombaton Makai György rajt cél győzelmet aratott és ezzel bebiztosította második helyét a bajnokságban. Wéber Gábor váltógondokkal küszködött és csak a hatodik helyre tudott befutni. Izgalomban nem volt hiány, mivel a negyedik körben Telek Gábor nekiszorította a falnak Ipacs Zsoltot aki még kiforgatta Telek autóját. Szabálytalan manővere miatt a vasárnapi versenytől eltiltották Teleket.

A Felügyelőtestület kizárta a 402-es rajtszámú Gál Szabolcsot és a 407-es rajtszámú Solti Attilát is a verseny után, miután nem megengedett technikai változtatást találtak autóikban. Vasárnap ismét Makai tudott győzni a Cliok versenyében, miután megelőzte a rajt után élre törő Wéber Gábort. A második helyen végül Czollner Gyula végzett, Wéber csak a harmadik helyre tudott befutni.