Alain Menu a Chevrolet pilótája 1

Alain Menu a Chevrolet pilótája

Bár nekünk még Daewoo-ra áll a kezünk, de Alain Menu már a Chevrolet gyári WTCC (World Touring Car Championship) csapatával kötött szerződést a 2005-ös túraautó világbajnoki sorozatra.

A BTCC (British Touring Car Championship) futamokon a 41 éves Menu 36 győzelemmel tartja a rekordot. A Genfben született autóversenyző nagy tapasztalatával sokat segíthet a jövőre debütáló Chevrolet versenyautó fejlesztésében.

Jövőre a Chevrolet három autóval áll rajthoz az Európa-bajnokságból kifejlődött VB-n. Menu meglepően optimista várakozásai szerint a Chevrolet Europe csapata az első évben a dobogón végez majd a márkák között.

2006-ról Menu azt nyilatkozta, hogy a csapatnak képesnek kell lennie a győzelemre. “Világbajnok akarok lenni a Chevrolet-vel” – tette még hozzá a svájci pilóta. Menu 1992 és 2000 között indult a BTCC brit túraautó bajnokságban, amelyet 1997-ben és 2000-ben megnyert. Elsőként egy Renault Lagunával, majd egy Ford Mondeóval győzött.

A WTCC túraautó világbajnoki sorozatban egy üresen 1140 kilós autóval vesz részt A gumikat a Michelin szállítja. A kétliteres szívómotor jelenleg 270 lóerőnél tart 8400-as fordulaton. Az autó 254 km/órás végsebességre képes a számítások szerint. A váltó szekvenciális kapcsolású és hatfokozatú.