Prémium gázolaj a Shell-től 1

Prémium gázolaj a Shell-től

A V-Power Diesel nyár óta már megvásárolható Németországban és több külföldi autós lap is tesztelte azóta. A prémium gázolajat a Shell egyik legmodernebb németországi finomítójából, Godorfból szállítják hazánkba.

A Shell szerint a hagyományos gázolajokhoz képest több előnnyel is rendelkezik a V-Power Diesel. Magasabb energiatartalma miatt a motor teljesítmény-leadása optimálisabb, ami nagyobb végsebességet és jobb gyorsulást eredményezhet.

Legnagyobb előnyként azt a tisztító adalékot említette a Shell, amely az égésből származó lerakódásokat eltávolítja, és megakadályozza a további szennyeződések lerakódását. A gyártó szerint folyamatos használat mellett akár 6 százalék teljesítmény-növekedés nyerhető, a korábban hagyományos gázolajjal üzemeltetett motoroknál.

Kénmentes összetételnek köszönhetően a katalizátorok élettartama is növelhető. Főként a kényelmet szolgálja az a habzásgátló adalék, amely az üzemanyagtank teljes kihasználását, valamint a tankolás gyorsaságát és tisztaságát hivatott szolgálni.

A V-Power Diesel hivatalosan október 1-től tankolható, kezdetben 20 töltőállomáson. Ára a Shell Diesel Extra-nál 16-17 forinttal magasabb, literenként közel 250 forint.