Két utódja lehet a Nissan Almerának 1

Két utódja lehet a Nissan Almerának

Már korábban tudni lehetett, hogy a kevéssé sikeres Almerát a Nissan nem egy újabb hétköznapi kompaktautóval fogja leváltani, tehát nem egy lépcsőhátú vagy ferdehátú alsó középkategóriás autóval. Az Almera utódjaként először a Nissan Quashqai merült fel.

Most viszont olyan hírek láttak napvilágot, hogy az Almera kategóriájában két új autóval jelentkezik a Nissan. Az egyik a Párizsi Autókiállításon látott Tone tanulmány szériaváltozata lesz. A Nissan azt tervezi, hogy részben ezzel a kompakt egyterűvel pótolja az Almerát, részben pedig egy terepjárósra vett kombival, amely a Quashqai koncepcióautó továbbfejlesztésével születik.

A Tone a Renault-Nissan B-padlólemezre épül, amelyre a Dacia Logan, a következő Clio, a Renault Modus, a jelenlegi Nissan Micra és a Twingo utódja is. A Tone tengelytávja jóval hosszabb kisautókénál, 260 centire nyújtott, a négyméteres autó maga is jóval nagyobb, mint a Renault testvére, a Modus. A szériaváltozat neve az Automobilwoche című lap információi szerint Note lesz.