Végre nem fekete foltként jelenik meg a navigációs rendszerek kijelzőjén Magyarország. A Navteq cég elkészítette Magyarország részletes navigációs térképét. A digitális térkép összesen 12 ezer kilométer hosszú navigálható útszakaszt tartalmaz, rajta 1100 kereshető ponttal. Több száz éttermet, szállodát, múzeumot, és közel 500 benzinkutat is felkereshetünk a térkép alapján.

A Navteq térképe részletes, utcaszintű felbontással rendelkezik Budapestről, és több városról – Budakalász, Budakeszi Budaőrs, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Gyál, Halásztelek, Kerepes, Kistarcsa, Nagykovácsi, Pécel, Pilisborosjenő, Solymár, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Törökbalint és Üröm szerepel a térképen.

Magyarország összes nagyobb települése között képes útbaigazítani a térkép, és a környező országok felé is el tud irányítani. A Navteq többek között rendelkezik Csehország, Szlovákia és Görögország térképével is. Mint elmondták, fontosnak tekintik a keleti régió “digitalizálását”, ennek része a most kiadott Magyarország térkép is.