Kabrió az új Focus-ból! 1

Kabrió az új Focus-ból!

Párizs délelőtt nem tartogatott meglepetéseket, a jó előre beharangozott bemutatók futottak. A Ford viszont nem csak újdonságokat, hanem egy meglepetést is hozott a Focus kabrióval.

Focus Vignale Concept néven tanulmányként láthattuk, hogyan is fog kinézni a Ford Focus kupé-kabrió. A Vignale az egyik legnevesebb karosszériaépítő és tervező műhely volt Itáliában, amely évtizedekkel ezelőtt élte virágkorát. A Vignale a De Tomaso tulajdonába került, Alejandro De Tomaso autógyárát pedig a Ford vette meg a hatvanas évek végén, innen a kapcsolat.

A króm hűtőmaszk a jövőben meghatározó elemmé válhat az európai Fordok külsejében. Feltűnően nagy kerekeken áll az autó, a 10 küllős felnik átmérője 20 col.

Kupéból a Focus esetében is egy kétrészes keménytető hátrahajtásával válik kabrió. A Ford azonban sportos kupénak szánja elsősorban, hiszen Európa legnagyobb részén nem olyan jó az idő, hogy állandón lehajtott tetővel lehetne járkálni.

A Focus Vignale Concept-ben az is tetszett, hogy a hivatalos gyári sajtóinformációban magyar nyelven is olvashattuk a sajtóanyagot. Ennek nem azért örültünk, mert “nem tudunk külföldiül”, hanem azért, mert megtisztelő ez az udvariasság, ami valószínűleg a magyar piacnak szól.